Translate

Μελομακάρονα



Υλικά:

  • 1,5 κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Το Μουτάφι
  • 0,5 κούπα βούτυρο ή φυτίνη (100γρ)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Baking powder
  • 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για το σιρόπι: 
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό


Εκτέλεση:

   Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν γίνει πιο λευκό και αυξηθεί ο όγκος του.
   Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα το Baking powder και το αλάτι.
  Εφόσον το μείγμα του λαδιού είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην λεκάνη με το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά, χωρίς να πατικώσουμε το μείγμα μας. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα και βάζουμε στο ταψί.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 λεπτά.

   Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά του σιροπιού και βράζουμε για 5 λεπτά.

  Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα με το που τα βγάλουμε από το φούρνο με καυτό σιρόπι. Διευκολύνει να ρίξουμε το σιρόπι μέσα στο ταψί. 

    Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.



1 σχόλιο: